Adana Haber
HV
29 MART Cuma 15:04

Denizlililer Büyükşehir’in geleneksel aşure hayrında buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin her yıl geleneksel olarak Muharrem ayında düzenlediği aşure hayrı Bayramyeri Meydanı’nda yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler binlerce vatandaşa aşure ikram etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-08-2022 10:45   Güncelleme : 20-08-2022 10:45
Denizlililer Büyükşehir’in geleneksel aşure hayrında buluştu

DENİZLİ (İGFA Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle her yıl düzenlediği aşure hayrı geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen aşure hayrına, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Yusuf Garip, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, binlerce Denizlili aşure hayrında buluştu. Başkan Osman Zolan ve protokol üyeleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Başkan Zolan, insanlığın varoluşundan bu yana binlerce yıldır süren aşure geleneğini Büyükşehir Belediyesi olarak yaşattıklarını kaydetti.

“Bu bizim bütünleşmiş bir güzelliğimizdir”

Türk ve İslam tarihinde Muharrem ayında çok önemli olaylar yaşandığını ifade eden Başkan Zolan, “Türk milleti olarak aşure hayrımızı birlik ve bütünlüğümüzü güçlendirmek ve bereketi artırmak amacıyla bugüne kadar yapa geldik. Bu mübarek ay hemen hemen her evde aşure yapılır, bu bizim bütünleşmiş bir güzelliğimizdir” dedi. Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu sene de geleneğimizi daha da güçlendirerek, bu güzel değerimize sahip çıkmak ve paylaşmak için yapıyoruz. Allah’ım kabul eylesin. İnşallah yarınımız sağlıklı, huzurlu ve hep güzel günler olsun. Allah kabul etsin, afet ve felaketlerden bizleri korusun.”

Vali Atik ve Milletvekili Ök’den birlik beraberlik mesajı

Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, Büyükşehir Belediyesinin böylesine önemli değerlere sahip çıkması nedeniyle Başkan Zolan’a teşekkür etti. Milletvekili Ök, “Aşure ayı kardeşliğin, paylaşmanın, birlik ve beraberce olmanın duygularını yoğun yaşadığımız günlerdendir. Rabbim sağlık ve sıhhatle tekrarını nasip etsin. Tüm hemşehrilerimizin mübarek Muharrem ayını tebrik ediyorum” diye konuştu. Denizli Valisi Ali Fuat Atik de, Muharrem ayının İslam dini açısından pek çok önemli olayı içerisinde barındırdığına dikkati çekerek aşurenin Türk milletinin birlik ve beraberliğini simgelediğini söyledi. Vali Atik, “Osman Başkanımıza bu güzel etkinlikte bizleri buluşturduğu için çok teşekkür etmek istiyorum. Allah bizi kaza ve belalardan muhafaza eylesin. En güzel günler bu milletin olsun” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR