Adana Haber
HV
29 MART Cuma 14:18

6. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ GÜN SAYIYOR

 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfa

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-09-2022 16:46   Güncelleme : 30-09-2022 16:46
6. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ GÜN SAYIYOR

 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” temasıyla 7-9 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Festival öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Adana Valisi Dr. Süleyman ELBAN, festivalle Adana mutfağının tanıtımının yanı sıra bu leziz mutfağı gelecek nesillere taşımayı ve gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Bu yıl “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” temasıyla gerçekleşecek olan 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı Adana Valisi Dr. Süleyman ELBAN’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. 

7-9 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan festivale Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin, odaların, sivil toplum kuruluşlarının ve tüm Adanalı hemşehrilerinin destek verdiğini dile getiren Vali ELBAN, Bu festivali, festival yapma kültürüne, yeteneğine, ev sahipliğine ve olgunluğuna sahip insanların yaşadığı sıcakkanlı insanların coğrafyasında yapacağız. Önümüzdeki hafta cuma günü 7’sinden itibaren 3 gün boyunca bu festivali Adana olarak sizlerden misafirleri ağırlayıp yine Adana’nın güzel festivallerinden birini de sıkıntısız, problemsiz, coşkuyla ve herkesin aklında güzel hatıralar, damaklarında da güzel lezzetler bırakarak sonuçlanacağını temenni ediyoruz” dedi.

Toplantıda konuşan belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de festivalin düzenlenmesine desteklerini dile getirerek Adana’nın tanıtımına festivalin katkısını anlattı.

Kent mutfağı ile sokak lezzetlerinin dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı festival, 7-8-9 Ekim’de Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. Hazırlıkları devam eden festival, ziyaretçilerine Adana’nın kebap, ciğer, şırdan, şalgam, börek ve bici bicinin de aralarında olduğu özel tatlarını deneme imkanı sunacak. Yemek şovlarının, mutfak atölyelerinin ve konserlerin yapılacağı 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, şeflere hünerlerini sergileme imkanı sağlayacak. Festivalde bu yıl, 5 farklı kategoride “Genç Şefler Yarışması” da düzenlenecek.

AdminAdmin

YORUMLAR