Adana Haber
HV
20 MART Pazartesi 11:46

Dışişleri'nden AB'ye Yunanistan tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonunda Yunanistan'a yönelik yaptığı açıklamaları "kabul edilemez" olarak nitelendiren AB Dönem Başkanı Çekya'nın Dışişleri Bakanlığı'na Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç tepki gösterdi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 06-09-2022 10:13   Güncelleme : 06-09-2022 10:13
Dışişleri'nden AB'ye Yunanistan tepkisi!

ANKARA (İGFA Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından da paylaşılan açıklamada, ″AB Dönem Başkanı sıfatıyla Çekya Dışişleri Bakanlığının ve diğer bazı AB kurumlarının ülkemize dair yaptıkları açıklamaların bizim açımızdan bir anlam ve değeri yoktur. AB’nin üyelik dayanışması gerekçesiyle Yunanistan’a Ege ve Akdeniz ihtilaflarında sorgusuz sualsiz destek vermesi hem AB’nin kendi müktesebatına hem de uluslararası hukuka aykırıdır″ ifadelerine yer verildi.

″KAYITSIZ KALMALARI TAM BİR GARABETTİR″

Tepki açıklamasında ″Yunanistan’ı şımartan bu tutum çözümü değil çözümsüzlüğü teşvik etmekte, Yunanistan’ın maksimalist talepler peşinde koşmasına destek olmaktadır. Bu açıklamaları yapanların Yunanistan’ın ülkemize yönelik ihlal, taciz ve tehditlerini, tahrikkar eylem ve söylemlerini görmezden gelmeleri, uluslararası hukuka aykırı eylem ve uygulamalarına kayıtsız kalmaları tam bir garabettir.  Çekya Dönem Başkanlığı ya da AB diyaloğu teşvik etmek istiyorlarsa, Türkiye-AB ilişkileri esasen AB dayanışmasını ve ortak çıkarları baltalayan dar görüşlü Yunan/Rum vetosunun suistimalinden kurtarılmalıdır. Türkiye, Ege ve Akdeniz’de meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla korumaya devam edecektir″ denildi.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1567031781718728704
AdminAdmin

YORUMLAR
Türkiye Haberi