Adana Haber
HV
19 MART Salı 05:55

Kara para iddiasına Bakan Nebati'den yanıt!

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, kara para aklayıcılarına, terörizmi finanse edenlere ve her türlü suç örgütlerine karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de kararlılıkla devam edildiğini söyledi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-11-2022 11:14   Güncelleme : 21-11-2022 11:14
Kara para iddiasına Bakan Nebati'den yanıt!

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugüne kadar yürürlüğe konulan varlık barışı düzenlemeleri, net hata ve noksan konusunda Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından ülkemize yönelik olarak yapılmış herhangi bir eleştiri bulunmadığının altını çizdi.

FATF tarafından Ekim 2022'de yayımlanan basın bildirisinde ülkemizin konu ile ilgili ilave ve olumlu adımlar attığı  açıkça kabul edildiğini vurgulayan Bakan Nebati, ″Bildiride, Türkiye’nin kara para aklama ve terörizmin finansmanı sistematiğini geliştirme hususunda yüksek seviyede bir siyasi taahhütte bulunduğu ve bu yönde ilave adımlar attığı ifade edilmiştir. Ülkemizin bu suçlarla mücadelede diğer hususlara ek olarak insan kaynağını güçlendirdiği ve iç dondurma kararlarını ülkemizin risk profili ile uyumlu bir şekilde kullandığı belirtilmiştir. Bildiride ayrıca ülkemizin, özel önem atfedilen ve “Big 6” olarak ifade edilen FATF standartlarının tamamına geniş ölçüde uyumlu olduğu değerlendirilmiştir. Ülkemize yönelik uluslararası kara para soruşturması açılacağına ilişkin gerçek dışı iddialar mesnetsiz olduğu kadar Türkiye Cumhuriyetinin itibarını da zedeleyici niteliktedir″ ifadelerine yer verdi.

Türkiye'ye yönelik bir kara para soruşturması açılması ya da Türkiye'de FATF kara listesine alınması kesinlikle söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Nebati, ″Bir siyasi parti temsilcisinin hazırladığı ve adeta terör örgütlerinin basın bültenini andıran ısmarlama rapor, ülkemizin terörle her alanda mücadelesinden ve bu mücadelelerden elde edilen başarılardan duyulan rahatsızlığın bir tezahürü olarak değerlendirilmelidir. Ülkemizin tüm paydaş kuruluşları bu kapsamdaki çalışmalarını eşgüdüm içerisinde sürdürmektedir″ dedi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR