Adana Haber
HV
19 MART Salı 10:50

‘YENİ’ GÜZEL ADAMLAR ESENLER’DE YETİŞECEK

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2022 21:22   Güncelleme : 25-11-2022 21:22
‘YENİ’ GÜZEL ADAMLAR ESENLER’DE YETİŞECEK

YEDİ GÜZEL ADAM EDEBİYAT OKULU BAŞLIYOR 2022-ŞEHİR EKRANI

Esenler Belediyesi, Türk edebiyatının son yarım asrına damgasını vuran ve milli duyarlılıklarını eserlerine yansıtarak bir ekol oluşturan “Yedi Güzel Adam” temalı Edebiyat Okulu’na ev sahipliği yapacak. “Yedi Güzel Adam” olarak anılan Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Sezai Karakoç’un eserlerini geleceğe taşımayı ve edebiyata tutkulu her yaştan bireyi, Yedi Güzel Adam’ın gölgesinde birer kalem erbabı olarak yetiştirmeyi hedefleyen okula 15-65 yaş arasındaki herkes başvurabilecek. Edebiyat Okulu’na başvurular belediyenin internet sitesi üzerinden yapılacak. Edebiyat Okulu‘nda 16 hafta boyunca 7 başlıkta eğitim verilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ: 30 Kasım 2022 Çarşamba

Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu’nda Cahit Zarifoğlu Çocuk Edebiyatı Atölyesi yazar Suheyla Sancar, Rasim Özdenören Roman Atölyesi yazar Osman Koca, Nuri Pakdil Deneme Atölyesi şair-yazar Özcan Ünlü,  Alaeddin Özdenören Şiir Atölyesi şair-yazar Şakir Kurtulmuş, Mehmet Akif İnan Portre Yazarlığı Atölyesi gazeteci-yazar Mehmet Nuri Yardım, Sezai Karakoç Eleştiri Atölyesi akademisyen-yazar Prof. Dr. Mehmet Güneş ve  Erdem Bayazıt Öykü Atölyesi yazar Erhan Genç tarafından verilecek. Edebiyat Okulu’nda ayrıca alanında uzman akademisyen, şair ve yazarlar tarafından workshoplar da yapılacak.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu’na başvuranlar adaylar, mülakata tabi tutulacak. Her bir atölye için başvurular alındıktan sonra başvuru sahipleri, ilgi alanlarına göre ayrılarak bu isimlerle ilgili bölümlerin atölyesi oluşturulacak. Adaylar isteğe bağlı olarak birden fazla atölyeye devam edebilme hakkına sahip olacak. Dersler, her atölyede bir eğitmen ile yapılacak. Haftanın bir günü 2 saat atölye çalışması yapılacak. Atölye çalışmaları sırasında iki usta öğretici tecrübe paylaşımı için derslere davet edilecek. Atölye çalışmaları süresince tecrübe paylaşımı anlamında yayınevi ve yazar ziyaretleri de yapılacak. Katılımcılar, Şeb-i Yelda Şiir Akşamı, Öykü Günleri ve özel edebiyat etkinlikleri gibi Esenler Belediyesi tarafından organize edilen faaliyetlere de etkin olarak katılım sağlayacak. Atölye çalışmalarının bitiminde ortaya çıkan ve yayınlanmaya değer görülen eserler bir antolojide toplanıp kitap halinde basılacak. Atölye çalışmaları sonunda bir de final programı gerçekleştirilecek. Final programında her bir katılımcıya sertifika ile çeşitli hediyeler takdim edilecek.

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR