Faik Baysal’ın oğlu Emre Baysal babasını anlattı: “Sabah 9’dan gece 12’lere kadar yazardı”

Büyükşehir Belediyesi Aralık kültür sanat etkinlikleri kapsamında 4 ayrı lisede ve kütüphanede düzenlenen buluşmalarda Faik Baysal anıldı. Faik Baysal’ın oğlu Emre Baysal, “Babam sabah 9’dan gece 12’ye kadar yazardı. Babamın bu sahneyi görmesini, burada gençlerle birlikte olmasını hep isterdim. Çok hoşuna giderdi” dedi.

KÜLTÜR - SANAT - 12-12-2022 16:56

Faik Baysal’ın oğlu Emre Baysal babasını anlattı: “Sabah 9’dan gece 12’lere kadar yazardı”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aralık kültür sanat etkinliklerinde, birbirinden değerli 4 yazar, genç sevenleriyle buluştu. Söyleşinin konukları Sibel Akkuzu, Ahmet Karakulak, Yasin Yarar ve Oğuz Şenses oldu. Tes-İş Anadolu Lisesi, Şehit Üst. Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi, SAU Vakfı Özel Anadolu Lisesi ve Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirilen etkinliğe genç okurların ilgisi yoğundu. Lise etkinlikleri sonrası Yazar Emre Baysal, Faik Baysal Kütüphanesinde kitapseverlerle buluştu.

 

Öğrencilerle sohbet ettiler

Öğrenciler, kitaplarını okuyup eserleri üzerinde inceleme yaptıkları yazarlarla sohbet etme imkânı yakaladıklarını belirterek sevinçlerini dile getirdi. Faik Baysal’ın hayatı ve eserleri hakkında bilgiler veren yazarlar aynı zamanda gençlere okumayı ve edebiyatı sevdirmek için yazarlık serüvenlerinden bahsedip öğütlerde bulundu. Söyleşinin ardından yazarlar öğrencilerin kitaplarını imzalayıp fotoğraf çekildiler.

 

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleşen söyleşiye sürpriz konuk

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde konuk olan yazar Sibel Akkuzu’ya, Faik Baysal’ın oğlu Emre Baysal’da eşlik etti. Gençlerin pür dikkat dinlediği söyleşide Emre Baysa da öğrencilerle sohbet edip, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Babasının kitaplarını imzalayan Emre Baysal, babasının en büyük üzüntüsünün, bir yazarın yaşarken kıymetinin bilinmemesi olduğunu söyleyip “Babamın bu sahneyi görmesini, burada gençlerle birlikte olmasını hep isterdim. Çok hoşuna giderdi” dedi.

 

“Yabancı kelime kullanılınca rahatsız olurdu”

Liselerde gerçekleşen söyleşinin ardından Emre Baysal, babasının isminin verildiği ‘Faik Baysal Kütüphanesi’nde yeniden sevenleriyle buluştu. Faik Baysal’ın Türk diline hayranlığını vurgulayan Emre Baysal, “Fransız okulunda okuyup, içlerinde yıllarca yaşayıp ve birçok dil bilmesine rağmen dünyanın en güzel lisanının Türkçe olduğunu söylerdi. Yabancı kelime kullanılınca hemen rahatsızlığını dile getirirdi.” dedi.

 

“Kendi ismini bir başkasına satmadı”

Babasının sabah 9’dan gece 12’ye kadar yazdığını belirtip, “Reklamı olmayan, kendi ismini bir başkasına asla satmayan bir yazardı. Büyükşehir belediyemize, babama ve eserlerine muazzam bir şekilde sahip çıktığı için minnet borçluyuz” diyerek söyleşiyi sonlandırıp babasının kitaplarını imzaladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cuma günü vizyona girecek filmler belli oldu

Cuma günü vizyona girecek filmler belli oldu

27-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Konya'da Çanakkale konulu tiyatro oyunu büyük beğeni aldı

Konya'da Çanakkale konulu tiyatro oyunu büyük beğeni aldı

11-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT